top of page

Academie contextueel werk is opgericht door gepassioneerde contextueel werkers en opleiders om het contextueel gedachtegoed in een hedendaagse versie verder te zetten.
 

Stap binnen in een wereld waar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling hand in hand gaan.
Bij de
Academie contextueel werk streven we ernaar om niet alleen kennis over te dragen, maar richten we ons o.a. ook op vaardigheden, (praktijk)ervaring en reflectie die het verschil maken in ons professioneel en persoonlijk functioneren.

 

In een boeiende wereld van diverse vormingen en opleidingen onderscheidt de Academie contextueel werk zich door haar diepgaande focus op contextueel denken en handelen. Onze benadering is gebaseerd op het gedachtegoed van Ivan Boszormenyi-Nagy, waarbij de mens wordt begrepen en behandeld binnen zijn of haar relationele context. Dit biedt een holistische kijk op menselijk welzijn en biedt professionals de tools om effectief te interveniëren in complexe situaties.
 

Onze unieke aanpak is onze toewijding aan het integreren van theoretische kennis met praktische toepassingen zowel op persoonlijk als professioneel vlak.
Onze docenten zijn niet alleen academici, maar ook ervaren professionals in het werkveld. Ze brengen real-world ervaring binnen waardoor studenten/cursisten niet alleen leren over contextueel werk, maar het ook kunnen ervaren en oefenen.

 

Bij de Academie contextueel werk geloven we in de kracht van de dialoog. Onze studenten/cursisten komen niet alleen om te leren, maar ook om te groeien en te gedijen in een ondersteunende dialogische omgeving. We hebben aandacht voor netwerken en samenwerking.

Of je nu een ervaren professional bent die op zoek is naar verdieping of een nieuwkomer in het veld die een stevige basis wil leggen, bij de Academie contextueel werk vindt u een hartelijk welkom. Ontdek ons aanbod en laat ons je begeleiden op uw reis naar meesterschap in contextueel werk.

Academie contextueel werk staat garant voor:
 
- meer dan 30 jaar ervaring
- ervarings- en praktijkgericht
- internationaal netwerk
- erkend opleidingsinstituut

- verankerd in onderwijs via postgraduaat ism AP-Hogeschool Antwerpen

bottom of page